Zakaj ozemljevanje telesa koristi zdravju

Zemlja nosi ogromno negativnega naboja. Je vedno negativno elektronsko-bogata in lahko služi kot neusahljiv vir antioksidantov in elektronov, ki uničujejo proste radikale v telesu.

zakaj ohraniti noge na tleh. Koristi ozemljevnja.

Vaše telo je sposobno proizvajati elektriko in ta sposobnost telesa je ključna pri doseganju vitalnega zdravja. Električna energija omogoča živčnemu sistemu, da pošilja signale vašim možganom. Ti signali so dejansko električni naboji, ki se pošiljajo iz celice v celico, kar omogoča skoraj takojšnjo komunikacijo.

Ta sporočila, ki se izvršijo s pomočjo električnih signalov so odgovorna za nadzor srčnega utripa, pretoka krvi in še veliko več.

Vaša biološka ura tudi uporablja električno aktivnost, da pomaga ohranjati cirkadialni ritem. Ljudje smo električna bitja. Ko se električna aktivnost v telesu ustavi, umremo. Kako pa se ta električna aktivnost v telesu pravzaprav ustvari?

Spodnji video »The Medicine Journal« podaja jasno razlago o tem zapletenem procesu, ki se dogaja v vašem telesu. V vašem telesu so atomi, ki so sestavljeni iz pozitivno nabitih protonov, negativno nabitih elektronov in nevtronov (ti so nevtralni).

Atom z neuravnoteženim nabojem bo bodisi postal pozitivno ali negativno nabit in preskok od enega naboja do drugega omogoča pretok od enega atoma k drugemu. Vaše celice ustvarjajo električne naboje preko elektrolitov, kot so natrij in kalij.

Ker je telo polno električne aktivnosti, lahko naprave kot so defibrilatorji po zastoju srca le tega ponovno spravijo v tek, prav tako pa lahko srce zastane v primeru električnega šoka ali strele. Ker je človeško telo električni stroj, lahko za njegovo ozdravitev uporabite negativni naboj zemlje.

Vaše telo lahko absorbira proste elektrone iz Zemlje

sevanje zemlje z negativnimi elektroniZemlja nosi ogromno negativnega naboja. Je vedno elektronsko-bogata in lahko služi kot neusahljiv vir antioksidantov in elektronov, ki uničujejo proste radikale v telesu.

Vaše telo je fino uglašeno z zemljo v smislu, da obstaja nenehen pretok med vašim telesom in zemljo. Ko položite vaše noge na tla, vsrkavate enormne količine negativnih elektronov skozi podplate na nogah.

Ta učinek zadostuje, da vaše telo ohranja negativni potencial kot ga ima zemlja. Temu procesu pravimo tudi ozemljitev telesa (ozemljevanje) in njegov učinek je eden najboljših virov antioksidantov.

Ozemljitev telesa dokazano zmanjšuje bolečino, vnetja, izboljšuje spanje, izboljša počutje in še veliko veliko več. Ko na podplatih nosite gumo ali plastiko (čevlji) efektivno preprečujete pretok negativnih elektronov skozi stopala.

Zakaj je tako pomembno, da ohranjamo stik z tlemi?

Antioksidanti, ki so posledica ozemljitve v telesu preprečujejo vnetja in to je lahko tudi življenjskega pomena. Vnetni procesi v telesu so izvor večine bolezni, tudi bolezni, ki prizadenejo srce.

Po mnenju Dr. Stephen Sinatre, vidnega kardiologa, vnetni procesi v telesu uspevajo, ko je kri gosta in polna prostih radikalov in kadar je v telesu veliko pozitivnega naboja. Ozemljevanje blaži vnetja, ker redči kri in vliva v telo negativno nabite ione skozi podplate.

Ozemljitev pomaga redčiti kri s svojim zeta potencialom, kar pomeni, da izboljšuje energijo med rdečimi krvničkami. Raziskave so pokazale, da traja približno 80 minut, da prosti elektroni iz zemlje dosežejo vaš krvni obtok in preoblikujejo kri.

Hiperkoagulabilna (debela, počasna) kri prispeva k nastanku kroničnih vnetij. Ko namreč kri ne teče dobro, kisik ne more priti v tkiva. Učinek ozemljitve telesa z zemljo ima tako močan vpliv na kri, da se lahko ob uporabi zdravil za redčenje krvi zgodi, da bo odmerek zdravil ob učinkih ozemljitve lahko hitro prevelik, zato se morate prej posvetovati z zdravnikom.

Oglejte si video intervju z Dr. Sinatro spodaj.

Ozemljitev pomaga nevtralizirati proste radikale

viri prostih radikalov - onesnažen zrak, uv slvetloba, radijacija, vnetni procesi, kajenjeRaziskave o ozemljitvi telesa so pokazale, da če postavite vaše noge na tla po poškodbi, bodo elektroni potovali iz zemlje v telo in se razpršili preko tkiv. Kakršnikoli prosti radikali, ki pronicajo v zdrava tkiva, bodo v trenutku nevtralizirani. To se zgodi, ker so elektroni negativni, medtem ko so prosti radikali pozitivni in se zato izničijo.

Prosti radikali, ki v telesu nastanejo zaradi onesnaževanja, cigaret, insekticidov, pesticidov, trans maščob, elektromagnetnega sevanja, če jih omenimo samo nekaj, nenehno uničujejo vaše telo. Že enostavna bosa hoja po zemlji omogoča telesu, da se znebi prostih radikalov in nevtralizira nekatere negativne učinke okolja. Bosa hoja lahko eliminira negativni učinek elektromagnetnega sevanja, (telefon, wifi, računalnik) iz okolja, ki ga je danes vse več.

Poleg tega ozemljitev pomirja tudi vaš simpatični živčni sistem, ki regulira številne funkcije v vašem telesu, kot na primer srčni utrip. Ko boste umirili srčni utrip boste spodbudili homeostazo in ravnovesje v vašem avtonomnem živčnem sistemu.

Kako ponovno vzpostaviti povezavo z električnim nabojem zemlje

Večina ljudi danes nosi obuvala, ki so narejena iz umetnih materialov (gume ali plastike). Ti materiali so zelo učinkoviti izolatorji, saj jih tudi uporabljamo za izolacijo žic. Ravno zaradi tega tudi učinkovito preprečujejo ozemljitev. Čevlji z usnjenimi podplati vam omogočajo, da ves čas ostanete v stiku z zemljo. Prav tako lahko to dosežete z boso hojo, vendar morate hoditi po pravi podlagi.

Dobre površine za ozemljitev so:

Pesek (plaža)

Trava (po možnosti vlažna)

Zemlja

Beton in opeka (dokler ni pobarvana)

Keramične ploščice

Naslednje površine vas NE bodo ozemljile:

Asfalt

Les

Guma in plastika

Vinil

Poleg pravilne prehrane in spanja je ozemljevanje še eden izmed zdravih življenjskih stilov, ki bo pripomoglo k bolj optimalnemu zdravju. Ozemljevanje je podprto s strani uglednih zdravnikov kot so Dr. David Suzuki, uporabljajo ga tudi NASA astronavti in so ga uporabljale že starodavne civilizacije, ki so dajale velik pomen odnosu z zemljo.

Sezujte se kadarkoli ste v naravi in se ozemljite.