Jan Zrimec

Z Markotovo šolo Taichija in Qigonga imam izvrstne izkušnje, saj so mi izboljšale počutje in življenje!

Marko je na svojem področju pravi mojster, ki obvlada veščine tako telesno kot tudi razumsko. Vsi, ki so z njim delali, ga hvalijo, celo ljudje z več kot 20 letnimi izkušnjami tovrstnih vadb. Je tudi zelo mirna, osredotočena in odprta oseba. Venomer rad deli svoje znanje z ostalimi in ga redno nadgrajuje.

Markotov pristop k vadbi je velika izboljšava nad obstoječimi pristopi ‘podobnih’ šol. Človeku izboljša dojemanje in vizualizacijo energetskih pretokov, s tem pa pohitri učenje in močno poveča učinke vadbe v primerjavi z drugimi pristopi.

Za učitelja si težko predstavljam boljšo osebo kot je Marko, zato njega in njegovo šolo toplo priporočam vsem, ki si želijo vstopiti v čudoviti svet azijskih veščin sproščanja in zdravja!

 

Milena H.

Vsakodnevna večerna vadba Taichi-Qigonga v letošnjem avgustu je bila za mene pravo odkritje. Krasen prostor grajskega parka na Fužinah in prijazno, profesionalno strogo Markovo vodenje sta bila zunanji okvir večernih doživetij. Pomembno pa je notranje doživetje.

Sama sem celo življenje prisegala na klasične zahodnjaške športne discipline in tehnike za obvladanje psihološke stabilnosti. Prisegala sem na urjenje veščin za povečevanje produktivnosti, hitrosti, umirjanje stresa za dosego še večjih učinkov …,  vse s pomočjo tehnik, ki so vedno bolj  dražile, to je, “spodbujale” že tako ali tako načeto telo in um. Vse ostalo je bilo zame alternativa, ki se ne sklada z zahodnim duhom. No, sedaj vidim, da je možna tudi druga pot – najprej: umiriti se, potem: globoko zadihati in nato: z osredotočenostjo dosegati cilje, najprej skozi vaje Taichi-Qigong, potem pa tudi v svojem življenju.

Vsi sodobni seminarji za osebnostno rast ponujajo neko preobrazbo, prav nobeden pa je v resnici ne uspe realizirati in ne ponuja takšnih orodij kot jih Qigong. 

Imajo pa vaje tudi dobrodejni fizični učinek, v vseh smislih, razen na  kondicijo. To moraš pa še vedno pridobivati na druge načine. 

 

Andreja L.

S tai chijem sem se srečala pred dvema mesecema, ker sem zaradi zdravstvenih razlogov morala opustiti klasičen šport (plavanje, tek in kolesarjenje). V tai chi-ju zelo uživam, ker moram biti ves čas popolnoma skoncentrirana, da pravilno izpeljem vsako formo (noge, roke, hrbtenica in dihanje). Celotno telo (vsi sklepi in mišice) se zelo lepo raztegnejo. Ker med samo vadbo nimam časa razmišljati o vsakdanjih stvareh in problemih, sem po vadbi sproščena in umirjena. Zato mi je tai chi veliko boljši kot npr. joga ali pilates.

 

Marjana PermeMarjana P.

Srečanje s Qigongom je ena izmed najboljših stvari, ki so se mi zgodile v zadnjem letu. Redna vadba Qigonga deluje tako celostno in kompleksno, da je neverjetno. Njen vpliv opažam prav na vseh področjih življenja: večja fizična kondicija, moč in vzdržljivost, večja čustvena stabilnost, večja mentalna odprtost in pogostejši občutek tiste tihe notranje radosti, ko je vse tako kot mora biti. Qigong mi prinaša veselje, svežino in vedno znova nariše nasmeh na moj obraz. :)

Zasluga gre tudi izvrstnemu učitelju Markotu, ki jasno in učinkovito predaja znanje v učenju izvajanja pravilnega Qigong gibanja, vse to pa podkrepi še s teorijo, ki pripomore k hitrejšemu in bolj dojemljivemu učenju. Markotov pristop je profesionalen, hkrati prijazen in topel, njegovo navdušenje nad Qigongom pa je prav nalezljivo. ;)

Če si želite učinkovite vadbe, ki pozitivno vpliva na telo, um in duha in poteka v prijetnem, sproščenem vzdušju, iz srca priporočam, da se pridružite Markotovi šoli Tai Chi-ja in Qigong-a. Mogoče celo najdete tisto, kar že tako dolgo iščete. ;)

 

Ivana K.

Ivana K.Či gong vadba me je takoj pritegnila, saj so vaje dinamične, obenem pa niso fizično agresivne. Mehki, krožni in valujoči gibi delujejo name sproščujoče in pomirjujoče. Pomaga mi sprostiti kronično napetost mišic predvsem v vratnem in ramenskem predelu. Vaditelj Marko se posveča tako posamezniku kot skupini: prikazuje vaje in prijazno korigira nepravilnosti. Vzdušje na vadbi je sproščeno, ob koncu se počutim napolnjena z energijo.

 

Matjaž F.

S QiGongom sem se spoznal slučajno, ko sem v parku Fužiskega gradu opazil skupino, ki je pod Markovim vodstvom nekaj krilila in se sploh nenavadno gibala. In ravno ta nenavadnost gibanja me je pritegnila. Sam sem se leta ukvarjal s tekom in tekel kar nekaj maratonov in ultra maratonov. Tek je bil moj način življenja. Po dveh prebolelih infarktih pa mi je kardiolog priporočil kakšno bolj umirjeno aktivnost. Po razgovoru sem mu omenil da sem našel skupino ki vadi QiGong. Na moje presenečenje sem končno spoznal da tudi zdravniki postajajo bolj odprti. Zelo mi je priporočil to vadbo, saj pravi da je QiGong ena redkih veščin ki je dokazano odlična za kardiovaskularni sistem. Predvsem jo priporoča srčnim bolnikom kot odlično rehabilitacijsko pomoč. Sam sem opazil po približno desetih vadbah da se mi energija vrača. Zanimivo, energija je tudi tam kjer jo ne bi pričakoval.

 

mag. Barica Blenkuš Executive coach & Psihoterapevt

V juliju sem se udeležila poletne šole QiGong-a, ki jo je Marko Preston vodil v fužinskem parku. Bila sem navdušena nad čudovito kombinacijo Markove mirne in svetle energije, dobrega pedagoškega pristopa in čarobnega okolja v parku. Markov nepretenciozni vendar strokovno zelo bogat pristop mi je bil takoj všeč. Tudi učinki vadbe so se pokazali že po drugi vadbi in obiskovanje te poletne šole je vsekakor eden od vrhuncev tega poletja. Z Markom si želim še delati in se veselim nadaljnega učenja in vadbe.

 

Renata DragošRenata Dragoš

Qi gong redno obiskujem 9 mesecev, od oktobra 2012. Redna vadba mi je pomagalo do več energij in do bistveno boljšega splošnega in zdravstvenega počutja. Vsakodnevne naloge mi gredo lažje od rok. Vsem priporočam, da pod odličnim vodstvom učitelja Marka Prestona odkrijete skrivnostni starodavnih mojstrov, ki so jih dopolnjevali tisočletja, in želim vam, da se sami prepričate, da lahko z malo napora dosežete velike rezultate.

 

Tanja Velkov in Alen Garagić

Tanja Velkov in AlenThai Chi in Qi gong je vadba, ki naju po stresnem delu prizemlji in zopet poveže s sabo. Kot par pa uživava možnost skupne vadbe. Ker veliko potujeva, se veseliva možnosti vadbe tudi preko spleta. Marko je učitelj, ki poleg samih gibov ves čas podaja kompleksno znanje in opažava, da ga vedno bolj uporabljajva tudi izven vadbe. Vadba je pomemben košček najine sestavljenke, kako poskrbeti zase tako za telo kot za dušo. Zelo priporočava.

 

0 Comments

Imate dodatno vprašanje glede člankov, urnika vadbe, vsebine ali pa želite le deliti svoje mnenje ali osebne izkušnje? Pustite na strani vaše sporočilo! (Da bo stran bolj interaktivna, je komentiranje zaželeno!)

Have your say!