BioElektrike – Qi

Bioenergija je oblika energije, ki je prisotna v vsakem organizmu. Je energija, ki ustvarja in ohranja življenje. To je elektrika, magnetizem, svetloba, toplota …

Ugotovite skrivnosti bioenergije!

Generalno rečeno, ko govorimo o elektriki, pomislimo na nekaj eksternega, nekaj kar nima opravka s človeškim telesom, nekaj kot je na primer strela ali pa človeška tehnologija. Vendar obstaja oblika elektrike, ki je prisotna v vsakem živem bitju: bioenergija.

Qi je električna energija, ki jo povezujemo z živim organizmom. Bioenergija (bioelektrika) je fenomen, ki ga povezujemo z živimi organizmi. Bioenergija je tista stvar, ki omogoča morskemu psu, da zaznava prostor okoli sebe. Bioelektromagnetizem je tisto, kar omogoča pticam selivkam, da potujejo na velikanskih razdaljah vsako leto z natančnostjo, ki smo jo ljudje sposobni podvojiti samo z GPS navigacijo. Bioenergija je tista stvar, ki omogoča električni jegulji, da proizvede polje močnega električnega toka izven svojega telesa.

 

Razlika med bioenergijo in elektriko je v stopnji, ne v vrsti. Strela preseže temperature 30,000 stopinj in takšna energija teče tudi po človeškem telesu, le da  v veliko manjšem obsegu. Človeško telo deluje na bio-elektriko in ima tudi organe, ki so namenjeni zaznavi elektromagnetnih impulzov tako znotraj kot tudi zunaj telesa. Češerika in hipofiza sta obe direktno povezani s človeško sposobnostjo zaznave  elektromagnetnih pojavov.

češariki, pogosto pravimo tudi tretje okoČešerika je evolucijski nasledek, sposobnost naših prednikov, da z njeno pomočjo zaznavajo svetlobo. Prav tako ureja cirkadialni ritem  telesa, ki je povezan z dnevom in nočjo. Ta cirkadialni ritem je možno spraviti iz ritmičnega cikla s pomočjo zunanjih umetnih in naravno proizvedenih magnetnih polj. Hipofiza kontrolira in usmerja vse ostale hormonske organe. Hipofiza je odgovorna za celostno delovanje človeškega živčnega sistema.

Živčni sistem v človeškem telesu deluje zaradi sposobnosti, da prenaša električne impulze. Vsaka celica v človeškem telesu črpa ione (to, kar vzpostavlja kvantno polje) ven in noter iz celic za energetske namene; temu pravimo natrij-kalij celična črpalka, imajo pa jo vse živali. Tej energiji v bioloških bitjih pravimo »adenozin trifosfat« (ATP). Biologi in biokemiki so opazili, da je lahko ATP nevtralen ali pa nosi naboj (plus ali minus). Nabiti delec je tisto, kar celica uporabi za energijo. ATP je končni produkt prebavnega cikla in še bolj ponazarja to, kako človek manipulira z elektromagnetnimi polji, ki so povsod v vesolju.

Povsem jasno se zdi, da smo morali ljudje tekom evolucije razviti sposobnost za zaznavo elektromagnetnih polj. Živimo na planetu, ki je obsijan s sončnimi žarki, zato je večina organizmov razvila sposobnost zaznavanja svetlobe. Živimo v svetu zvokov, zato so organizmi razvili sposobnost za zaznavo vibracij.  Ker je naš planet prav tako velikanski magnet, ne bi smelo nikogar presenetiti, da človek, kot tudi mnogo drugih organizmov, nosi v sebi sposobnost  za zaznavo elektromagnetnega polja zemlje.

Qi je prav tako elektromagnetni pojav. Qi je energija: energija svetlobe, bio-elektromagnetna energija, elektrika, toplota. Stopnja in moč elektromagnetnega impulza predstavlja  razliko med bitjem srca in srčnim napadom. Ko dvigujemo nivo Qi-ja v telesu, je pomembno, da razumemo, da je elektrika, ki jo vnesemo v telo, kot tudi tista, ki jo v telesu proizvedemo, lahko kontrolirana/manipulirana s strani uma.

Človeško telo ima mnogo organov, ki so prilagojeni zaznavi elektromagnetnih pojavov:  oči zaznajo fotone, hiperbarična membrana vibrira mehanične vibracije zvoka, možgani ustvarjajo elektromagnetno polje, ki je drugačno kot tisto, ki ga generira srce. Vse to nam pove, da ljudje, ne samo, da smo v interakciji z elektriko, smo povsem sposobni kultivacije in kontrole te bioenergije, ki jo ustvarjamo v naših telesih.

Razumevanje tega, da je Qi naravna oblika elektrike in da je ta energija  gradnik vsega v prostoru in času, nam lahko ponudi  tesno povezanost z naravo na povsem drugem nivoju.