Avra 

Avra ali Eterično telo je zunanja plast vašega energetskega polja, ki se širi kot balonček okoli vašega telesa.Avra je edinstven del vašega energetskega sistema, saj služi temu, da hrani informacije kot nekakšna velikanska baza binarne kode. 

Avra (Eterično telo)

Življenje je serija interakcij, ne samo na fizičnem, temveč tudi na energetskem nivoju. Avra shranjuje Jin in Jang informacije, ki jih dobi iz interakcije s Qi-jem v okolici. Vsi živi organizmi imajo to energetsko polje. Ne da bi se tega zavedali, dobimo informacije iz teh polj, takoj ko se približamo avri druge osebe. Vsi smo že izkusili branje Avre druge osebe, tudi če se tega nismo zavedali. Morda ste srečali nekoga, ki vam je bil v trenutku všeč ali pa nekoga, ki mu v trenutku niste zaupali. Mnogo intuitivnih impresij druge osebe prihaja iz sposobnosti branja energetskega polja. Večina ljudi ne more pridobite zavestne kontrole nad to sposobnostjo, ker naj bi bil intuitivni občutek pokopan globoko pod Egom. 

Na žalost v avri hranimo informacije vseh negativnih izkušanj, ki smo jih doživeli tekom življenja, vključno z travmatičnimi dogodki, nasiljem, prepiri, boleznimi itd. Skozi čas se te posamezne informacije lepijo na nas in nas dobesedno težijo na energetskem nivoju. Mnogo energetskih terapevtov ima sposobnost to jasno začutiti, ko položijo roke na svoje kliente, ko dajo roke skozi energetsko polje Avre. Da bi lahko izboljšali zdravje in povrnili energetski sistem v originalno stanje, se moramo naučiti prečistiti te negativne informacije iz avre. To se bo do neke mere naravno zgodilo s prakticiranjem veščin kot sta Qi Gong in Tai Chi. 

Wei Qi (Zaščitni Qi)

Po Kitajski medicini naj bi Wei Qi krožil na površini telesa in ščitil telo patogenov kot so bakterije in virusi. Ta koncept se ohlapno nanaša na pogled moderne medicine, kako naj bi deloval imunski sistem. Po zahodni medicini lahko samo virusi povzročijo virusno infekcijo, po Kitajski medicini pa so virusi in bakterije v okolju vedno prisotne in običajno ne predstavljajo nevarnosti našemu zdravju, razen v primeru ko Wei Qi postane šibek in ne more več ščititi telesa. 

Wei Qi (Zaščitni Qi)

Po Kitajski medicini lahko bolezensko stanje nastopi veliko prej, če je obraba oslabljena in so rezerve telesa porabljene. Če ima oseba nezdrave prehranske navade, ali če premalo spi, bo s časom Wei Qi oslabel in ne bo več nudil obrambe. Podobno, če je oseba izpostavljena prevelikim količinam hladnega vetra ali mokremu okolju, bosta njen Wei Qi in prilagoditvena moč oslabela in tako se lahko veliko lažje razvijejo patogene bolezni. 

To vam lahko pove katerikoli organski vrtnar; če zelenjava in zelišča rastejo v bogati rodovitni zemlji, potem niso tako dovzetna za škodljivce in bolezni, kot če rastejo v slabi zemlji. Podobno tudi telo, ki je dobro nahranjeno, zdravo in uravnoteženo, ni tako dovzetno za virusne in bakterijske infekcije ali bolezni. 

Poleg zaščite pred patogenimi faktorji naj bi Wei Qi ščitil tudi pred negativnimi informacijami. V prevodu Wei Qi pomeni »Zaščitni Qi«, kar tudi ustrezno povzame njegovo vlogo. 

Wei Qi je sestavljen iz kombinacije Qi-ja pridobljenega iz meridianov in Jing-a (Predrojstvnega Qi-ja) iz predela ledvic. Kvaliteta Jing-a bo direktno vplivala na moč Zaščitnega Qi-ja. Če je vaš Zaščitni Qi močan, potem bo deloval kot ščit, ki vas bo ščitil pred zunanjimi patogeni, ki bi povzročili bolezen, če bi vstopili v telo. Če je vaš Zaščitni Qi šibek, potem bo že rahel padec temperature v okolju povzročil stagnacijo Qi-ja v telesu in nastanek bolezni. 

Kar ni dobro dokumentirano, je druga plast Zaščitnega Qi-ja, namenjena prenosu emocionalnih informacij. Ta Zaščitni Qi naj bi segal okoli 30 cm izven telesa. Emocionalni Zaščitni Qi je kombinacija Qi-ja in Shen-a (duha) in ne Jing-a. Emocionalni prenos je nekaj, kar smo vsi že začutili, tudi če se tega ne zavedamo. Ko je nekdo v močnejšem emocionalnem stanju, lahko prenese to informacijo drugim, ki so v bližini. Na primer, depresivna oseba lahko povzroči, da se njegov prijatelj prav tako začne počutiti depresivno. To se zgodi, kadar je Emocionalni Zaščitni Qi šibak in se takšne informacije lahko prenesejo. Depresivna oseba čuti spuščanje njihovega Qi-ja, to se prenese na drugo osebo in tudi ta oseba doživi spuščanje Qi-ja. Močna Emocionalna plast Qi-ja bo to preprečila.