Znebite se negative

Saj veste, da pozitivne misli privlačijo pozitivne dogodke? Pozitivni ljudje privlačijo pozitivno energijo. Negativni ljudje privlačijo negativno energijo. Kdo ste vi?

raje mislite pozitivno

Ponavadi vidimo negativno energijo kot nekaj, kar imajo drugi. Jasno, včasih se tudi sami počutimo negativno – kot npr. pusti me na miru, ne da se mi ukvarjati s tabo, jooj ta kreten na cesti itd. Pa ste vedeli, da je lahko negativnost tako zakoreninjena v vas, da je sploh ne opazite več?

To je zato, ker negativnost včasih nosi preobleko, ki se ji reče »realnost«. Enostavno je racionalizirati, da smo realistični in si zato ne pustimo sanjati. Lahko si govoriš, da pozitivni ljudje niso realistični, da so samo naivni, da živijo v zanikanju, da le tiščijo svojo glavo v pesek, nosijo zlagane nasmeške, ko so soočeni z težavami itd. Pa so res samo srečni idioti ali je res nekaj na njihovi pozitivnosti?

Pomislite na to: od kdaj pomeni, biti »realističen«, nujnost, da bo šlo nekaj narobe in da morate to sprejeti kot resnico? Ali to pomeni, da biti realističen avtomatsko pomeni biti negativen. Ko opazujete svet z »realne« perspektive, si ne morete pomagati, da ne bi bili negativni, če je verzija vaše realnosti negativna. Če je vaša verzija realnosti negativna, ste pogojeni, da verjamete, da kar gre lahko narobe, bo narobe tudi šlo.

Vaša nezavestna prepričanja vas delajo v negativno osebo, ne da bi se vi tega zavedali! Torej, če je negativnost tako zakoreninjena v vas, da se je več ne zavedate, kako ugotoviti, če ste ujeti v ta oblak negativne energije, ki v vaše življenje privlači napačne ljudi, situacije in čustva. Kako preprečiti ustvarjanje nove negativne energije?

Tukaj je hiter vprašalnik, kako oceniti negativno stopnjo v vas.

• Se veliko pritožujete? Vedno ali samo včasih?

• Se pogosto pogovarjate o tem, kaj je narobe s svetom, bolj pogosto kot o tem, kaj je prav?

To vključuje grozno vreme, neumna vlada, slaba ekonomija, neumni zakoni itd.

• Veliko kritizirate? Vedno ali samo določene ljudi?

• Vas privlačijo drama in nesreče? Se lahko odlepite od TV-ja ob novici o nesreči in ali lahko preprečite, da se ne vživite v življenja disfunkcionalnih znanih osebnosti?

• Krivite druge? Vedno ali samo v nekaterih situacijah?

• Verjamete, da nimate nadzora nad večino stvari v življenju?

• Se počutite kot žrtev?

• Govorite o tem, kaj so vam storili drugi?

• Ste hvaležni za stvari, ki jih imate ali boste hvaležni, ko bodo stvari tekle tako, kot ste si zamislili vi?

• Imate občutek, da se stvari dogajajo vam? Ali imate občutek, da se dogajajo preko vas?

 

Ti dve zadnji točki sta zelo pomembni. Če ste hvaležni le kadar gredo stvari tako, kot ste si zamislili, potem ste negativni. Hvaležnost je pozitivna. Če ste hvaležni za to, kar je(to vključuje negativne življenjske lekcije), potem lahko v svoje življenje privabite vedno več in več pozitivne energije. Če verjamete, da se stvari dogajajo vam, se postavljate v vlogo žrtve; na ta način je enostavno biti negativen, saj prestavite vso odgovornost na druge.

Pomislite na alternativo: Kdo je odgovoren, ko se v življenju dogajajo dobre stvari? Se strinjate, da ste sami odgovorni za te dobre stvari, ker ste se trudili, ker ste si to zaslužili itd. Po drugi strani pa krivite zunanje dogodke in druge ljudi, ko gredo stvari narobe? Kako torej, ko se zgodijo dobre stvari, so rezultat vaših dejanj, ko pa se zgodijo slabe, niso vaša krivda? Nihče noče slišati tega. To zahteva pogum, da se sprejmete, da ste gospodarji svojih izkušenj.

Če ste odgovorili pritrdilno na kateregakoli od zgornjih vprašanj, potem se do neke mere oklepate negativne energije! Da se znebite negativne energije in dvignete svoje vibracije, se boste morali ponovno naučiti, kako imeti pozitiven odnos do življenja. Tu je še ena zanimiva misel: ste opazili, da pozitivni ljudje v življenju dobijo to kar si želijo, tudi ko stvari ne gredo po njihovem načrtu? Medtem ko negativni ljudje jokajo in stokajo o svoji nesreči in celo o dobrih stvareh?

Da bi se znebili negativne energije vam predstavljam sistem v treh korakih:

dalai lama nasvetPrevzemite odgovornost: »Ko mislite, da je za vse kriv nekdo drug, boste trpeli. Ko boste razumeli, da vse izhaja iz vas, boste spoznali srečo in mir.« Dalai Lama

 

 

znebite se negativnosti in mislite pozitivnoUkinite negativne misli in jih zamenjajte s pozitivnimi. To zahteva potrpljenje, vajo in čas, da lahko vidite življenje skozi prizmo tega, kar gre lahko prav in ne čez prizmo tega, kar gre lahko narobe.  Ujeti se, boste morali vedno, ko boste začeli izražati svojo negativnost in v trenutku spremeniti svoj ton.

 

znebite se preteklih vzorcevPredstavljate si, da že zdaj mislite pozitivno in se ne pustite potegniti v negativno. Premagajte svoje pretekle vzorce, razmišljajte bolj intuitivno, iz srca, iz duše, iz »realnosti«. Ustvarite novo željeno realnost v svoji domišljiji in jo udejanjite v zunanjem svetu. Nihče noče, da negativna energija prežema njegovo življenje, vendar veliko ljudi to dovoli. Vendar to storimo nezavedno, na podlagi preteklih vzorcev in programov. Če se želite spremeniti, boste to morali storiti zavestno. Le zavest je sposobna s časom spremeniti tudi podzavest.

Ko premagamo svojo podzavest in ugotovimo, da prihodnost ni zapisana v kamen, ampak da imamo v življenju več kontrole nad svojimi okoliščinami, takrat lahko začnemo zavestno oblikovati svoje življenje. Kaj se zgodi potem? Vaša pozitivna energija bo kot magnet privlačila vse pozitivno: pozitivne ljudi, situacije, stvari… in občutili boste enormno povečanje sreče in notranjega miru. Zakaj ne bi izbrali pozitivne energije? Naredite nekaj sprememb znotraj in pozitivne spremembe bodo prišle od zunaj.

Uživajte v dobrih občutkih in obilju!