BrainWave Entrainment

BrainWave Entrainment je metoda za spreminjanje možganskih valov s pomočjo zunanje stimulacije, na primer s pomočjo slušnih bitov ali s pomočjo utripajoče svetlobe. S pomočjo tehnologije BrainWave Entrainment lahko možgane naravno popeljemo v različna mentalna stanja. Tehnologija omogoča hiter in naraven način treninga lastnega uma.

brainwave CD-jiKupite BrainWave Entrainment CD-je v naši trgovini

Predstavljamo vam evolucijo na področju zavesti. BrainWave Entrainment je metoda za spreminjanje možganskih valov s pomočjo zunanje stimulacije (s pomočjo slušnih bitov). S pomočjo tehnologije BrainWave Entrainment lahko možgane naravno popeljemo v različna mentalna stanja. Ta tehnologija omogoča hiter in naraven način kako lahko razvijamo svoj um. Se želite bolje učiti? Izboljšati spomin? Odpravitimotnje pozornostiMeditirati kot ZEN mojster? Opraviti depresijo? Izbolšati zdravje in še več? Oglejte si kolekcijo CD-jev BrainWave Entrainment za bolj optimalno delovanje možganov!

 

24 ur na dan naši možgani ustvarjajo možganske valove, ki so neposredno povezani z mentalnimi stanji. Možganski valovi (BrainWaves) se merijo v Herz-ih (cikel na sekundo). Če bi pogledali s pomočjo EEG naprave v vašo glavo, ko ste pod stresom, bi ugotovili, da se možganski valovi gibljejo v območju 30, 40 pa vse do 70 Hz. Če se sprostite, se bodo umirili tudi vaši možganski valovi. Ko spite, so možganski valovi še počasnejši, ko se zbudite, se le ti ponovno pospešijo.

Ko ste pod stresom, navadno ne pomaga, da si rečete: »sprosti se«. Prav tako se pogosto zgodi, da se nikakor ne morete skoncentrirati, da bi prestavili vaše možgane v višjo prestavo. Zdi se, kot da bi potiskali velikansko skalo po hribu navzgor.

Na srečo obstajajo načini, kako naučiti možgane, da se sprostijo oz. dosežejo katerokoli mentalno stanje si želite. Na možganske valove vpliva vonj, zvok, svetloba, okus, otip celo magnetno polje. Na primer, vonj citrusov pospeši možganske valove, ko se počutite zaspane.

Entrainment glasba je učinkovit način, kako lahko spreminjamo možganske valove, saj bodo možgani sami sledili ritmu glasbe in ustvarili frekvenco, ki je v glasbi. Tako si lahko, ko ste pod stresom in vaši možganski valovi skačejo med 30 in 40 Hz, predvajate eno izmed glasbenih entrainment seans na naši strani in vaši možganski valovi se bodo umirili, saj se bodo uskladili s frekvenco bitov, ki je vgrajena v seanso. To je esenca BrainWave entrainmenta. Trening vašega uma in možganov.

Poznate tiste momente v življenju, ko se nikakor ne morete motivirati? Ali pa se poskušate osredotočiti in koncentrirati, vendar karkoli storite, ne pomaga? To so tisti trenutki, ko vam lahko pomagajo seanse z BETA frekvencami. In ko imate v življenju preveč stresa , ali pa se enostavno ne morete sprostiti, vas lahko ALFA in THETA frekvence popeljejo v bolj umirjeno stanje.

BrainWave entrainment pa ni samo za sprostitev, lahko pomaga tudi pri številnih težavah kot so motnje pozornosti, hiperaktivnost, pri doseganju športnih rezultatov, zdravju, meditaciji, stresu, depresiji….

Možganske valove delimo v različne skupine. Vsaka izmed njih je povezana z različnimi mentalnimi stanji in karakteristikami.

GAMA valovi 30-70 Hz

gama valovi

Gama valovi so pogosto prisotni pri procesiranju vizualnih, avditivnih in taktilnih senzoričnih informacij. Gama možgansko stanje ne obstaja. Funkcija Gama valov je podporna – integralna vloga v možganih. Z EEG pogleda bodo GAMA valovi v večini primerov prisotni, ko je človek buden, vendar bodo poleg GAMA valov prisotni tudi drugi možganski valovi kot so : ALFA, BETA, THETA ali DELTA. Gama valove so opazili med budistično meditacijo sočutja – med poslušanjem glasbe.

BETA valovi 13-30Hz

beta valoviBeta možganski valovi so povezani z normalnim delovanjem zavesti in s povečano pozornostjo, logiko in kritičnim mišljenjem. Ko opravljate različne dnevne aktivnosti, ste v BETA stanju. Čeprav so Beta valovi povezani z učinkovitim vsakodnevnim delovanjem, višje Beta frekvence pomenijo tudi stres, anksioznost in nemir. Ker večina odraslih ljudi večino delovnega dne preživi v Beta stanju, ni čudno, da je stres danes eden najpogostejših vzrokov za zdravstvene težave. Glas beta frekvenc je tisti nadležni kritični glas v naši glavi, naš notranji kritik, ki postane glasnejši, višje kot so frekvence.

ALFA valovi 7-12Hz

alfa valoviAlfa valovi so prisotni v mentalnem stanju globoke sprostitve, po navadi pri zaprtih očeh in med sanjarjenjem. Sproščena odmaknjena zavest med blago meditacijo je karakteristika Alfa valov in je idealna za reprogramiranje vašega uma za uspeh. Alfa valovi okrepijo vašo domišljijo, vizualizacijo, spomin, učenje in koncentracijo. To je stanje na meji vaše zavesti in vstopna vrata do vaše podzavesti. Glas Alfa valov je glas vaše intuicije, ki se okrepi, globlje kot se spustite proti 7Hz.

THETA 4-7Hz

theta valoviTheta možganski valovi so prisotni med globoko meditacijo, rahlim spancem in med REM spanjem. Theta je domena vašega nezavednega uma. Je stanje, ki ga v vsakodnevnem življenju ne izkušamo dolgo, saj po navadi zaspimo. V Theta stanju smo tudi, ko se prebujamo. V tem stanju občutimo globoko duhovno povezanost z vesoljem; bujna vizualizacija, inspiracija, globoka ustvarjalnost. Najbolj globoko zasidrani programi so vsi na Theta nivoju. Glas Theta je tišina.

DELTA 0.5-4Hz

delta valoviDelta frekvenca je najpočasnejša frekvenca in je prisotna v globokem spancu, ko ne sanjamo in v zelo globoki transcendentalni meditaciji, kjer je zavest povsem odmaknjena. Delta je domena vaše podzavesti. So vrata v univerzalno in kolektivno podzavest. Delta valovi so povezani z zdravljenjem in regeneracijo, kjer dober spanec igra ključno vlogo.