QiGong štirih letnih časov – Vaje za Poletje

[row][alert type=”alert-block1″]

QiGong štirih letnih časov – Vaje za Poletje

Obveslitlo: 10.7, 11.7. 12. 7 in 13.7 se bo QiGong vadba v Fužinskem parku izjemoma pričela ob 18. uri. 

Čas: 3.7 – 30.7.2016

Lokacija: Park Fužinskega gradu – Ljubljana

Cena: 40 EUR

Za dodatne informacije pokličite: 031 631-186

Prijave na tečaj zbiramo pred začetkom vadbe v Fužinskem parku!

V ponedeljek 3.7.2017 vas vabim na poletni QiGong  tečaj na prostem. Tečaj bo potekal  v mesecu juliju vsak ponedeljek, torek, sredo, četrtek in nedeljo od 19.00 do 20.15.

Tečaj bo potekal na prostem v parku Fužinskega gradu. Obiskujete lahko popolnoma vse termine. Zaželena in priporočljiva je udeležba vsaj dveh terminov tedensko, da  se boste QiGong sistem tudi osvojili in izvajali samostojno doma. 

QiGong štirih letnih časov spada pod medicinski QiGong, saj so vaje  v tem sistemu namenjene reguliranju zdravja. Ta QiGong je sestavljen iz petih sklopov; vaje za pomlad, poletje, jesen in zimo in vaje za Trojni grelec, ki jih izvajamo skozi vse leto.

Poletna in jesenska rutina vaj je združena v en sklop, saj so Jin organi za to sezono (Srce za poletje in Pljuča za jesen) nahajajo v telesu skoraj na istem mestu, zato jih lahko stimuliramo z istimi vajami. 

QiGong štirih letnih časov  se lahko izvaja dnevno. Rutino vaj izvajamo  za tekočo sezono in za prihajajočo sezono. To pomeni, da spomladi izvajamo vaje za pomlad in vaje za poletje. Izjemo predstavljajo le vaje za Trojni grelec . To so odlične vaje za zdravo hrbtenico in spodbujanje nemotenega delovanja notranjih organov.

Video predstavitev

[responsive_vimeo http://vimeo.com/173032765]

Kako najdete Fužinski park? 

[responsive_vimeo http://vimeo.com/168376937]

Splošna teorija QiGong-a štirih letnih časov

Spremembe letnih časov vplivajo na pretok Qi-ja, delovanje uma, duha in notranjih organov na različne načine. QiGong štirih letnih časov je namenjen temu, da uravnoteži in harmonizira telo s podnebnimi spremembami.

Vaje za poletje: Telo se spreminja iz šibkega Jang stanja v ekstremni Jang. Srce je Jin organ, vendar Jin poleti jenja in emocionalno vzburjenje narašča. Pretirane emocije lahko naredijo Srce preveč Jang. Zaščitni Qi telesa se še dodatno ojača, da lahko sprosti odvečen Qi iz notranjih organov. Glavni namen poletnih vaj je, da srce ohranjajo v pravilnem Jin stanju. Izvajate lahko normalno trebušno dihanje z daljšimi vdihi kot izdihi. To bo omogočilo, da bo um umirjen in odvečen Qi v telesu speljan stran od Srca v Pljuča. Masirajte srce iz centra navzven. Prav tako masirajte tudi meridijan Srca in Osrčnika. Misli naj bodo usmerjene stran od srca (Qi teče tja kamor ga vodi um).

Srce poganja Kri po žilah. Kitajska medicina pravi, da Srce nadzira žile in je kraj, kjer se nahajata um in duh (Shen). Srce je kot terminal, ki posreduje sporočila med organi v telesu. Zdravilni zvok za Srce je “KE” (HA). Ta zvok pomaga razbremeni ogenj s področja Srca in odvaja toploto iz telesa, prav tako pa tudi popravlja cirkulacijo in zmanjšuje vročino. Sestrski organi Srca, na katere delujemo s tem QiGong sitemom so še Tanko črevo, Trojni grelec in Osrčnik. 

 


[/alert][/row]