KITAJSKA JOGA S PALICO

[row] [alert type=”alert-success1″]

TEČAJ – KITAJSKA JOGA S PALICO

 

Vabim vas, da se pridružite tečaju KITAJSKA JOGA S PALICO, ki bo prvič predstavljen v Sloveniji. Tečaj se bo pričel v torek 7.3.2017 ob 17. uri v prostorih plesne šole Moj Korak na Vilharjevi 3 – Ljubljana.

tečaj taiji s palico

Kitajska joga s palico je tako terapevtska vadba, kot tudi meditacija v gibanju, ki vključuje serijo koreografiranih gibov s 122 cm dolgo palico. Izvaja se na tak način, da imajo vaje izredno terapevtske učinke, kot so:

 

Zagotavlja nežen razteg predvsem rok, hrbta, prsi in bokov.

Izboljšuje držo in koordinacijo telesa.

Daje občutek kontinuiranega gibanja.

Osredotoči um.

Je čudoviti način za krepitev »čuječnosti« in krepitev ravnotežja.

Ustvarja krožne in spiralne gibe, ki nežno sukajo hrbtenico in masirajo notranje organe.

Izredno dobro deluje na respiratorni sistem, saj okrepi pljuča.

Uravnava krvni tlak.

Odpravlja težave z vratom, hrbtom in rameni.

 

Mnogo ljudi vadi, da bi izgubili težo ali pa, da bi postali fizično močnejši.  Spet drugi iščejo blagodejno vadbo kot je  npr. TaiChi za zmanjšanje stresa. Vendar, kaj če želite oboje, vadbo,  ki bo umirila vaš um in telo in vam obenem pomagala shujšati oz. postati bolj fit?

To je možno s starodavnim sistemom »Kitajske joge s palico«. To je oblika Kitajske gimnastike / QiGonga (Kitajskih dihalnih vaj), ki uravnavajo in stimulirajo pretok »qi-ja« oz. življenjske sile skozi energetske kanale.

 

Pozitivne lastnosti Kitajske joge s palico

Vadba je zelo podobna TaiChi-ju, vendar uporaba palice spremeni naravo nežnih gibov, tako da se fizično telo še bolj razgiba, ne da bi zaradi tega vadba postala utrujajoča in naporna. Ta sistem je odličen za zdravljenje in lajšanje težav  v hrbtu, vratu, ramenih in je še posebej odličen pri odpravi težav z  nepravilno držo telesa. To je tudi čudovita vadba za zdravje hrbtenice. Metoda dihanja je še posebej učinkovita pri odpravi respiratornih težav, saj vadba odpira pljuča in izboljša kapaciteto pljuč. Vaje so se izkazale tudi odlične pri zniževanju visokega krvnega tlaka, saj  trden prijem palice deluje enako kot izometrične vaje za roke – za katere je znano da znižujejo krvni tlak.

 

Interno in eksterno delovanje

Veliko azijskih veščin se osredotoča na notranje ravnovesje ne da bi občutno vplivale na zunanje fizično telo, medtem ko je zahodna vadba na drugi strani velikokrat precej robustna in se osredotoča predvsem na izgubo teže oz. fizično moč telesa. Za obe metodi se smatra, da sta si nasprotujoči. Vendar je  Kitajska joga s palico drugačna in unikatna, saj nežno krepi telo in hkrati usmerja notranjo energijo in vzpostavlja harmonijo znotraj telesa. Združuje Jin in Jang aspekte vadbe.

[/alert][/row]