QiGong  – Opica in Žerjav

Čas: 2.6. – 30.6.2019

Lokacija: Park Fužinskega gradu – Ljubljana, Pot na Fužine 2

Cena: 40 EUR

 

V nedeljo 2.6.2019 se začne poletni QiGong tečaj Opice in Žerjava na prostem. Tečaj bo potekal  v mesecu juniju vsak ponedeljek, torek, sredo, četrtek in nedeljo od 19.00 do 20.15.

Tečaj bo potekal na prostem v parku Fužinskega gradu. Obiskujete lahko popolnoma vse termine. Zaželena in priporočljiva je udeležba vsaj dveh terminov tedensko, da boste lahko QiGong sistem tudi osvojili in izvajali samostojno doma.

 

Opis QiGonga

opica

Opica:

Opica se povezuje z elementom ognja, letnim časom poletja in zato tudi z organom srca in tankega črevesja. V kitajski medicini je srce najpomembnejši organ in mu pravimo tudi „vladar“ vseh notranjih organov. Srce povezujemo z čustvom veselja in njegova glavna funkcija je, da kroži kri (xue) po telesu in tako neguje vsa tkiva notranje organe in tudi um (Shen). Shen predstavlja vse sfere in aspekte mentalnega in spiritualnega življenja.

Opica je podobno kot srce nenehno v gibanju tako kot plamen.

Opica je igriva žival nenehno v gibanju, zato bo tudi QiGong Opice v ljudeh prebudil igrivost in veselje. Je odličen QiGong za premagovanje žalosti, še posebej v kombinaciji z QiGong-om Žerjava.

žerjav

 

Žerjav :

Žerjav se povezuje z elementom kovine, letnim časom jeseni in zato tudi z organom pljuč in debelega črevesja. Čustvo pljuč je žalost. Pljuča regulirajo Qi in respiracijo, prav tako pa skrbijo tudi za vodne kanale v telesu. So organ, ki povezuje človeka z njegovim okoljem. Skrbijo za regulacijo Qi-ja in krvi, tako da pomagajo srcu regulirati pretok krvi po telesu.

QiGong Žerjava je odličen za negovanje kvalitet lahkotnosti, ravnotežja, vzdržljivosti in umirjenosti. Te vaje fizično in energetsko pomagajo organu Srca in Pljuč, tako da spodbudijo cirkulacijo Qi-ja v zgornjem predelu telesa; gibi pripeljejo več krvi do ramenskih mišic in sinusov.

Vaje prav tako krepijo noge in so odlične tudi za krepitev ravnotežja.

Po izvajanju QiGonga Žerjava imajo ljudje pogosto občutek večjega tonusa in odprtosti zgornjega predela hrbta, ramen in pljuč. Učinki pa niso le fizični, saj vaje prav tako umirijo in osredotočijo um. V mnogo kulturah Žerjav predstavlja simbol dolgoživosti, ki se doseže preko gracioznih in umirjenih gibov in osredotočenosti duha.

0 Comments

Imate dodatno vprašanje glede člankov, urnika vadbe, vsebine ali pa želite le deliti svoje mnenje ali osebne izkušnje? Pustite na strani vaše sporočilo! (Da bo stran bolj interaktivna, je komentiranje zaželeno!)

Have your say!